Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Norweg studiuje wpolsce, co z zasilkiem? - Norwegia

Czytali temat:
(539 niezalogowanych)
2 Posty
Wiking
Witam! Moj maz jest norwegiem ktory studiuje w Polsce. Jest zameldowany razem ze mna w Norwegii natomiast na codzien mieszkamy w Polsce. Jestem w osmym miesiacu ciazy i porod odbedzie sie w norwegii. Jaka jest szansa na uzyskanie swiadczen socjalnych z norwegii, np becikowego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
Magdakjo napisał:
Witam! Moj maz jest norwegiem ktory studiuje w Polsce. Jest zameldowany razem ze mna w Norwegii natomiast na codzien mieszkamy w Polsce. Jestem w osmym miesiacu ciazy i porod odbedzie sie w norwegii. Jaka jest szansa na uzyskanie swiadczen socjalnych z norwegii, np becikowego?

A maz to nie moze dopytac czy mu sie nie chce??? Czy ma depresje czy jak ?

Jesli twoj maz ma znajomosci to wszystko zalatwisz no ale widac chyba nie ma

Nie chcialem byc zgryzliwy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
No wlasnie informacji próbowaliśmy zasięgnąć wszędzie i każdy mówi ze to skomplikowana sprawa i może wyjaśni sie po porodzie. Miałam nadzieje ze ktoś tutaj miał podobna sytuacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
Magdakjo napisał:
Jeżeli nie jesteś Obywatelką Norwegi, to rodząc w Polsce, dostaniesz jedynie Polskie becikowe.
Natomiast jeżeli mąż jest zarejestrowany w norweskim systemie socjalnym NAV i pobiera jakieś świadczenia na siebie, to wtedy zostanie przyznane również i dziecku stosowne świadczenie socjalne.
To tyle co wyczytałem kiedyś na stronie NAV.
Wątpię by od tamtej pory coś się zmieniło w tej materii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gagatek napisał:
Magdakjo napisał:

Jeżeli nie jesteś Obywatelką Norwegi, to rodząc w Polsce, dostaniesz jedynie Polskie becikowe.
Natomiast jeżeli mąż jest zarejestrowany w norweskim systemie socjalnym NAV i pobiera jakieś świadczenia na siebie, to wtedy zostanie przyznane również i dziecku stosowne świadczenie socjalne.
To tyle co wyczytałem kiedyś na stronie NAV.
Wątpię by od tamtej pory coś się zmieniło w tej materii.

Wracaj do podstawówki i naucz się czytać jełopie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a to temu norwegoju to nie idzie sięm z navem dogadać?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok