Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
halina manka Paweł ... Scandi Transport Daniel Dziekoński adamek1 (1771 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Oczywiście, że są. www.mojanorwegia.pl/czytelnia/jak_dostac...anie_w_norwegii.html

oczywiscie ze nie masz pojecia o czym piszesz

podaj przyklad tego niby odszkodowania
ile % uszczerbku ile utraty zarobkow i ile poniesionych kosztow
a do wyplaty 4300kr
nawet na waciki wiecej poszlo

a i otwarcie firmy u norweskiego autoryzowanego ksiegowego kosztuje 280kr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Słuchajcie tego patima jak Macierewicza.. On wie najlepiej co się wydarzyło.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Malgorzata Czop
(gosiaczop)
Wiking
Dzień dobry wracam do wątku sprzed póltora roku. Chodzi o wypadek w pracy. Mam pytanie. Od marca 2013 roku do czerwca 2014 roku byłem na zwolnieniu. Mam nieruchomą nogę w kostce jestem po dwóch operacjach i czeka mnie jeszcze jedna.Wypadek był w pracy w Norwegii. Teraz NAV kazał mi złożyć dokumenty i zarejestrować sie jako bezrobotny i czekać na ofertę innej pracy.Moja noga jest w stanie tragicznym i bede już miał ją nieruchomą w kostce do końca życia mam 13 wkrętów i dwie sztaby w piszczeli. Dlaczego nie wysłali mnie na rentę. Co mam zrobić zeby starać sie o rentę. W NAV powiedzieli że opłacane mam składki ubezpieczenia społecznego od 2011 r. a ja pracuje tam od 2005. Czy te składki których najprawdopodobniej nie opłacał szef mają na to wpływ. Nie znam norweskiego. Jestem blisko Dramen może znacie prawnika który umie po polsku chciałbym prawnie mieć wyjaśnione wszystko teraz to myślę ze i składki emerytalnej też pewnie nie odprowadzał. Chciałbym zapisać się do związków gdzie mam się zwrócić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Pierwsza sprawa, to zlozyc wniosek w NAV o arbeidsavklaringspenger i zarejestrowac sie jako poszukujacy pracy, bo takie sa wymogi. Bedziesz otrzymywac niecale 70% poprzednich dochodow.
Bedziesz mial mozliwosc przekwalifikowania sie zawodowego.

Druga sprawa, to za lata 2005-2011 nie masz zadnych lønnslipw od pracodawcy ? Nie dostawales selvangivelse/skatteopgjør, zadnych dokumentow, na podstawie ktorych latwo jest stwierdzic, czy pracodawca uczciwie odprowadzal skladki i zaliczki na podatek ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
Pierwsza sprawa, to zlozyc wniosek w NAV o arbeidsavklaringspenger i zarejestrowac sie jako poszukujacy pracy, bo takie sa wymogi. Bedziesz otrzymywac niecale 70% poprzednich dochodow.
Bedziesz mial mozliwosc przekwalifikowania sie zawodowego.

Druga sprawa, to za lata 2005-2011 nie masz zadnych lønnslipw od pracodawcy ? Nie dostawales selvangivelse/skatteopgjør, zadnych dokumentow, na podstawie ktorych latwo jest stwierdzic, czy pracodawca uczciwie odprowadzal skladki i zaliczki na podatek ?

Co tu Aniu za glupie rady dajesz chlopu? Przeciez Ci wyraznie napisal, ze on chce RENTE!!!

Dlaczego nie wysłali mnie na rentę. Co mam zrobić zeby starać sie o rentę

renta marzenie rodaka - dajta darmo piniendze do konca zycia, pojade do polski i bede zyl jak pan!!

Dajta RENTE a nie przekwalifikowanie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
A to niejedyny przekręt na rencinę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj