AdamDrey napisał:
Ciekawe za jakim biurkiem siedzisz ....
I tak, wierz dalej że cię nikt nie okrada.
Jednakże gdyby tak było naprawdę, jest to równoznaczne że należysz do uprzywilejowanego grona... ?
Ja chcę Polski sprawiedliwej, ukarania wszystkich którzy przyczynili się do sytuacji która jest u nas w kraju. Jeśli nic ci do tego, jeśli cię to nie interesuje znaczy że jesteś mniej niż polakiem.
Bo jak można nie domagać się sprawiedliwości za te całe zło, począwszy od komuny i zabijania AK-owców po współczesną Polskę skończywszy, gdzie do lekarza czeka się w kolejkach a przeciętna wypłata to śmiech na sali?
Szkoła ... ile jest wyedukowanych nie pracujących w swoich zawodach ?
Poza tym nie czuję się zobligowany do odpowiadania na twoje pytania, bo sam zszedłeś z tematu.Nie chce mi się rozpisywać ale sam wyskoczyłeś z jakimiś teoriami, więc kto obraca kogo?
Stara sztuczka, poznałem się na takich jak ty.
Nie podoba się film i się nie zgadzasz- dobrze, masz prawo. Swoje wywody zostaw za biurkiem
ps. kaczor i moher? zapewne zatem jesteś lemingiem
pps. moje wizje? widzę że z grubą rybą zza biurka mam tu do czynienia
ppps. zza biurka masz zapewne więcej do czynienia fizycznie z historią Polski, biurokracją nasz kraj stoi 
Jeżeli tak bardzo chcesz karania winnych to może zacznij od podstaw, czyli Kościoła Rzymsko -Katolickiego, a zwłaszcza zacznij rozliczać Świętą Inkwizycję a w Polsce Konkordat .
Gdybym należał do uprzywilejowanego grona jak sugerujesz, to dzisiaj nie dyskutował bym z taką miernotą jak ty.
Mnie w mojej młodości uczono, by nie wchodzić między młot a kowadło. Ciebie jak widać uczą inaczej.
Boisz się napisać na kogo głosowałeś, przecież jesteś anonimowy, a może na nikogo nie głosowałeś dlatego tak się pseudo-politycznie rzucasz. Wszędzie widzisz winnych własnej biedy, tylko nie siebie.
W Polsce jest też dużo społeczeństwa które pokończyło odpowiednie studia i zajmują porządne stanowiska bez żadnych układów, tylko że nie były miernotami i wiedziały dlaczego są akurat na tym czy innym kierunku zawodowym.
Żyj w tym swoim ułudnym światku niesprawiedliwości, tylko pamiętaj iż zawsze będziesz wyszydzany przez tych którzy do Historii mają szacunek , jednak dobrze wiedzą iż jej miejsce jest na półce, a nie w codziennym życiu, które jest niestety za krótkie by mieszać systemy.