Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

D-numer a macieżyńskie... - Norwegia

Czytali temat:
(691 niezalogowanych)
35 Postów
ola Węgrzyn
(lolo22)
Nowicjusz
witam czy mając w Norwegi D-numer przysługuje mi zasiłek macieżyński? mam umowe na czas nieokreślony.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Joanna D
(azja211)
Wiking
Trzeba mieć przepracowane 6 miesięcy z ostatnich 10-ciu jezeli masz taka umowę powinnaś dawno starać sie o numer stały
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
ola Węgrzyn
(lolo22)
Nowicjusz
dziekuje za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Urlop macierzyński.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
norweski krs
(norweskikristiansand)
Wiking
Nie od umowy to zależy, chociaz musisz miec przepracowany jak ktos napisał powyżej, musisz miec stały numer personalny bo NAV nie bedzie miał Cie w systemie bo nie jestes zarejestrowana w folkeregisteret. Bez tego ani rusz dalej, wiec czym predzej powinnas sie zarejestrowac i udac na policje, a tym, prędzej jeżeli jestes już w ciąży.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
TOMASZ PASTERNAK
(tomek3)
Wiking
Hej dobrzy ludzie pootrzebuje pomocy z rodzinnym norweskim. Maz pracowal 5. Lat w norwegi ja bylam w polsce z dziecmi po roku maz zaczol sie starac o rodzinne i zaczely sie schody nie pamietam ile razy biegalam do urzedu marszalkowskiego po nowe dokumety bo ciagle ginely wieczne cos i tak od 3 lat w tej chwili maz jest w polsce p wypadku . Z dokumentow ktore dostarczyl mi nav wynika ze rodzinne zostalo przyznane na dzieci lecz pieniedzy nie ma a teraz znowu jakies pismo przyszlo z czego nic nie rozumiem bo jest p norwesku a wczesniej przychodzily po angielsku. Wiec mam prozbe czy moze ktos mialby czas i checi i przetlumaczyl mi to pismo i pomogl moj mail tomasz_pasternak@wp.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
tomek3 napisał:
nie pamietam ile razy biegalam do urzedu marszalkowskiego po nowe dokumety bo ciagle ginely l
jak wysylasz zwykla poczta to moga zaginac... jak poleconym to nic Ci nie ginie... tylko, no tak... cena... 30nok a 200nok to jest roznica...

a skana papierow wrzuc na jakis serwer i wrzucaj linki zainteresowanym... tak na marginesie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
TOMASZ PASTERNAK
(tomek3)
Wiking
Wszystko szlo poleconym za potwierdzeniem odbioru jak dostalam potwierdzenie ze odebrali to maz odrazu szedl tam do nich w Bergen i........ zonk oni nie maja tych dokumentow niewiedza co sie stalo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok