Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wypadek w pracy - Norwegia

Czytali temat:
damian wójcik (396 niezalogowanych)
5 Postów
Malgorzata Czop
(gosiaczop)
Wiking
Dużo mi pomogliście przynajmniej wiem o co w tym wszystkim biega.Nie wiem czy nie jest za późno żeby zgłosić ten wypadek wypadek był 8 marca.Była policja na miejscu ale żadnego protokołu mąż nie dostał.Czy ma żądać od pracodawcy tego protokołu. A jeśli nie dostanie gdzie ma to zgłosić. Wypadek był w miejscu oddalonym od miejsca zamieszkania o 270 km bo tam był oddelegowany do pracy na 2 tygodnie i tam sie leczy. W sobotę pracodawca każe mu wrócić do miejsca zamieszkania.Napiszcie mi jeszcze raz gdzie ma zgłosić wypadek jeśli nie był zgłoszony i czy tam gdzie mieszka czy tam gdzie był wypadek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
W sobotę pracodawca każe mu wrócić do miejsca zamieszkania.
niech mu powie zeby mu dostarczyl helikopter i 9 ton kawioru i ze 400butelek szmpana
to wroci do domu i to dopiero jak sie wyleczy albo jak bedzie mial ochote
pracodawca to se moze kazac piongwinom na kamczatce
ma mu zaplacic chorobowe za 16 dni a potem placi nav

podalem ci linka z przepisami i drugi z protokolem
a znacie wogole norweski cos kolwiek

masz na zlozenie 12 miesiecy od wypadku jak pracodawca nie podpisze to mozesz zlozyc bez jego podpisu ,dobrze jak ma swiadkow wypadku i niech wezmie karte leczenia z pogotowia i szpitala
skladasz do swojego nav tam gdzie mieszkasz

a skarge mozesz zlozyc do www.arbeidstilsynet.no/
www.arbeidstilsynet.no/skjema.html?tid=78129

www.nav.no/English/Information+in+other+...egii+(Sykepenger+-+EØS+borgere).195730.cms
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Malgorzata Czop
(gosiaczop)
Wiking
Nie znamy norweskiego.Gdy wypisywali go ze szpitala dali mu dokumenty, które kazali dać pracodawcy.Tak też zrobił. Nie wiemy co to za papiery bo mąż zna tylko angielski.Jak była policja i pogotowie po wypadku to i tak nic nie daje bo trzeba to zgłosić jeszcze teraz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
wypisywali go ze szpitala dali mu dokumenty, które kazali dać pracodawcy.
a ksero nie bylo po drodze i nie spytal sie co to za papiery moze zwolnienie na tydzien
Jak była policja i pogotowie po wypadku to i tak nic nie daje bo trzeba to zgłosić jeszcze teraz?
nie rozumiem co piszesz

niech pojdzie do szpitala i wezmie karte leczenia i wypis
to w koncu jego noga a nie zaglowka szefa sie zlamala
niech sprawdzi w nav
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Marta F
(MartaF)
Nowicjusz
gosiaczop napisał:
Nie znamy norweskiego.Gdy wypisywali go ze szpitala dali mu dokumenty, które kazali dać pracodawcy.

Trzeba robić kopie WSZYSTKICH dokumentów związanych z wypadkiem, to one są podstawą do starania się o odszkodowanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok