Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

PROSBA O RADE - Norwegia

Czytali temat:
(727 niezalogowanych)
7 Postów
GIENEK GIENKOWSKI
(SOMEBODY29)
Wiking
Witam serdecznie,pracuje w Norwegii ok 5 lat i wlasnie po raz pierwszy zmieniam prace.Niestety wszystko w moim zyciu prywatnym poukladalo sie tak,ze jestem zmuszony mieszkac w Szwecji ale pracowac w Norwegii.Jestem zatrudniony przez Norweska firme i rowniez w Norwegii odprowadzam podatki.Nurtuje mnie jednak pytanie czy fakt ten nie wplynie na moje rozliczenia podtkowe,pobierane rodzinne itp.Niestety nie znalazlem zadnych wiadomosci na ten temat wiec Jezeli ktos posiada jakas wiedze lub doswiadczenie w tej dziedzinie prosze o pomoc i odpowiedz.Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich uzytkownikow!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
JASKU napisał:
Witam serdecznie,pracuje w Norwegii ok 5 lat i wlasnie po raz pierwszy zmieniam prace.Niestety wszystko w moim zyciu prywatnym poukladalo sie tak,ze jestem zmuszony mieszkac w Szwecji ale pracowac w Norwegii.Jestem zatrudniony przez Norweska firme i rowniez w Norwegii odprowadzam podatki.Nurtuje mnie jednak pytanie czy fakt ten nie wplynie na moje rozliczenia podtkowe,pobierane rodzinne itp.Niestety nie znalazlem zadnych wiadomosci na ten temat wiec Jezeli ktos posiada jakas wiedze lub doswiadczenie w tej dziedzinie prosze o pomoc i odpowiedz.Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich uzytkownikow!!!!
podatki w Norge... dojazdy rozliczasz i diety mieszkanie i inne pierdy i masz niezla kase z ulg podatkowych.... ale czy bedac pendlerem dostajesz zasilki na dzieci??? hmmm chodzi Ci o norweski zasilek czy o Szwedzki??? Norweski CHYBA dostajesz normalnie...

a czytaj sobie: moze znajdziesz:
www.nav.no/805383895.cms
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
GIENEK GIENKOWSKI
(SOMEBODY29)
Wiking
Dziekuje za odpowiedz,chodzi mi o wszystkie mozliwosci zwiazane z Norwegia poniewaz jestem swiezym ojcem i dopiero zaczolem zalatwiac wszystkie formalnosci co nie jest dla mnie latwe poniewaz jezeli rozliczasz sie jako kawaler wszystko jest proste.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
tylko na tym zyskasz, pomijając koszty utrzymania rodziny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok