Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

NAV - Norwegia

Czytali temat:
viking xxxxxxxxxxxx karolina Domańska Kasia MS. Klaudia Klaudynka Arkadiusz Jancz Wynajempokojuno (2654 niezalogowanych)
6 Postów
Robert Frańczak
(spider76)
Wiking
WITAM SERDECZNIE.MAM PYTANIE.MAM 2 DZIECI W WIEKU 2 LAT.ŻONA NIE PRACUJE I PRZEBYWA Z NIMI W POLSCE.JA PONAD ROK TEMU ZAŁATWIŁEM WSZYSTKIE FORMALNOŚCI ZWIĄZANE Z PRZYZNANIEM MI ZASIŁKU OPIEKUŃCZEGO,KTÓRE JAK WIADOMO JEST PRZYZNAWANE DO 3 ROKU ŻYCIA.NIEDAWNO OTRZYMAŁEM PIENIĄDZE,ALE PO OBLICZENIU WYCHODZI,ŻE JEST TO ZASIŁEK RODZINNY A NIE OPIEKUŃCZY.CZY ZASIŁEK RODZINNY JEST WYPŁACANY RAZEM Z OPIEKUŃCZYM.CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ.PROSZĘ O JAKĄŚ POMOC W TEJ SPRAWIE.Z GÓRY DZIĘKUJĘ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
To dwa różne zasiłki i dwa różne formularze. Opiekuńczy wypłacają max do 3 mies. wstecz. Jeśli wiec złożyłeś papier tylko na barnetrygg, a na kontantstotte zapomniałeś, to dostaniesz tylko za 3 mies. wstecz. Poza tym zasady miedzyczasie sie zmieniły, obowiązują od lipca tego roku i obejmą dwulatki. Generalnie zasiłek bedzie wypłacany max do ukończenia przez dziecko 2 lat (jeśli nie korzysta z przedszkola lub korzysta cześciowo). Poszukaj na stronie Nav i upewnij sie czy zlożyłeś odpowiednie papiery.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
gama28 napisał:
To dwa różne zasiłki i dwa różne formularze. Opiekuńczy wypłacają max do 3 mies. wstecz. Jeśli wiec złożyłeś papier tylko na barnetrygg, a na kontantstotte zapomniałeś, to dostaniesz tylko za 3 mies. wstecz. Poza tym zasady miedzyczasie sie zmieniły, obowiązują od lipca tego roku i obejmą dwulatki. Generalnie zasiłek bedzie wypłacany max do ukończenia przez dziecko 2 lat (jeśli nie korzysta z przedszkola lub korzysta cześciowo). Poszukaj na stronie Nav i upewnij sie czy zlożyłeś odpowiednie papiery.

gama, a nie jest tak zeby otrzymywac kontantstotte to dzieci musza mieszkac w NO....?

kiedys w Nav'ie otrzymalem taka informacje.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Wieszosc ludzi tak mysli, ale kontatnstotte mozna otrzymywac tez za granica. Dziwne to prawo, ale skoro jest, to mozna korzystac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Wiking
A jak jest np kiedy rodzice zyja osobno i mieszkaja w no. lecz dziecko pozostaje tzw.pod opieka jednego z rodzicow/u rodziny dziecka/, gdzie drugi rodzic placi dobrowolnie tzw alimenty w kwocie pl tys.zl.
Czy rodzic w tym przypadku, ktory otrzymuje tzw alimenty na dziecko,a dziecko jest w pl moze zglosic sie po barnetrygg na te dziecko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
gama28 napisał:
Wieszosc ludzi tak mysli, ale kontatnstotte mozna otrzymywac tez za granica. Dziwne to prawo, ale skoro jest, to mozna korzystac.

NIEPRAWDA!
Konstanstotrwe wypąłcają tylko na dzieci przebywające w norge!
Spróbuj sie sprzeciwic, a sprowadze cie na ziemie w expresowym tempie!
od lipca bedzie tylko do dwóch lat, ale ciut wieksze niz 3300nok......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
RYSZARD MISZTAL
(kaej72)
Wiking
nieprawda.ja mam dziecko w Polsce i otrzymuje zasiłek opiekuńczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
kaej72 napisał:

kurwa kołtuny jeden z drugim!
mowa o konstanstotte, a nie barnetryg!
do chuja pana ludzie,......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
gama28 napisał:

gama coś ty teraz narobiła mówiąc to marianek tyle dzieci narobił w no a tak w polsce te dzieci by były
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
marianek napisał:
kaej72 napisał:

kurwa kołtuny jeden z drugim!
mowa o konstanstotte, a nie barnetryg!
do chuja pana ludzie,......