Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Prawo jazdy - Norwegia

Czytali temat:
(1385 niezalogowanych)
6 Postów

(Marcocx65)
Wiking
Witam .

Czy oriętuje się ktoś jak ma się sprawa wymiany polskiego prawa jazdy na norweskie .
Moje polskie prawo jazdy kończy się w kwietniu tego roku i zastanawiam sie nad wyrobieniem go w Norwegii , ale nie wiem czy nie czeka mnie jakiś egzamin czy coś takiego ...

z góry dzięki za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
Marcocx65 napisał:Czy oriętuje się ktoś jak ma się sprawa wymiany polskiego prawa jazdy na norweskie .
Moje polskie prawo jazdy kończy się w kwietniu tego roku i zastanawiam sie nad wyrobieniem go w Norwegii , ale nie wiem czy nie czeka mnie jakiś egzamin czy coś takiego ...
z góry dzięki za pomoc

Jakiego uprawnienia dotyczy to ograniczone prawko ?
Dlaczego , twoje prawko kończy swój żywot w w tym czasie ? .
Jeżeli jest to związane ze stanem zdrowia , to w Norwegi również przechodzisz te same badania co w Polsce .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(Marcocx65)
Wiking
Prawo jazdy kat.B .Ograniczenie jest ze względu na wadę wzroku .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Marcocx65 napisał:

www.mavit.com.pl/?gclid=COzazZfCtq0CFYMXzQodHCzm_Q
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(Kamień Jedenasty)
Nowicjusz
Marcocx65 napisał:
I już wszystko wiesz na ten temat . jak wyżej napisałem.
Teraz powinieneś Sam zdecydować , czy swoje prawko przedłużysz tu w Polsce , czy też tam w Norwegi .
Nie jestem na tyle biegły w tym temacie , chociaż Sam jadę do Norwegi do pracy , jako kierowca na zwykłą ciężarówkę -bez przyczepy - .
Jednak to nastąpi dopiero pod koniec Lutego tego roku .
Z tego co przeczytałem , na Norweskich stronach dotyczących Prawa Jazdy , to tutaj zawsze obowiązuje ograniczone czasowo prawko , terminy PIĘCIOLETNIE .
Trudno jest znaleźć Mi , koszty związane z badaniami okresowymi , dotyczącymi przedłużenia tego okresu .
Niemniej , Pośrednik poinformował Mnie , że o WIELE taniej w razie DRAKI , jest jednak w Polsce .
Powodzenia

P.s.
Dziękuję " Panie Czesio" za zwrócenie uwagi na błąd literowy./ powinno być napisane oczywiście > jak wyżej napisano<
Natomiast nie bardzo rozumiem , tej niesłusznej Aluzji .
Czyżbyś Pan wszędzie widział jakieś >CZARNE CHARAKTERY < w wydaniu jednego z uczestników Tego Forum MN .? .
WSTYD proszę Pana / oczywiście mniemam iż jest Pan Mężczyzną a nie Kobietą / .
Proszę więcej respektu względem Własnej osoby .

Pozdrawiam

Hiacynt /właśnie : Kamień 11 (Jedenasty ) /
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Z własnego doświadczenia:

Polskie prawo jazdy wymieniłam na norweskie w przeciągu 2 miesięcy od złożenia wniosku do odbioru /był to okres wakacyjny/. Miałam kat. B, tu dodatkowo dostałam kat. M, obie na okres 99 lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marcin W
(Vitec1981)
Wiking
Witam, podepnę się pod temat dotyczący prawa jazdy. Mam pytanie odnośnie tego czy polskie prawo jazdy kategorii , C, C+E oraz D jest honorowane w Norwegii ? Czy z polskimi uprawnieniami można bez problemu podjąć pracę w Norwegii czy potrzebne są jakieś dodatkowe uprawnienia? Z góry dziękuję za podpowiedzi lub odpowiedź. Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok