Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

podanie do przedszkola - Norwegia

Czytali temat:
Kondżi ... TheKuba (1386 niezalogowanych)
11 Postów
Karolina Z.
(malaise)
Wiking
mam takie pytanie - jesli w podaniu o miejsce do przedszkola wymagany jest personnumer, a oboje z dzieckiem czekamy az dostaniemy norweski, to czy mam wpisac polski pesel? moze ktos z was mial podobny problem i sie orientuje bede bardzo wdzieczna za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Karolina Z.
(malaise)
Wiking
dodam ze jestesmy juz zgloszeni na policji, a moj maz ma juz norweski personnumer/ dlatego wlasnie skladam podanie w komunie a nie elektronicznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(katrin)
Wiking
Moja znajoma bez numeru zapisała dziecko do przedszkola,ale miała pozwolenie z policji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Ja zapisałam syna do szkoły i też jeszcze nie mamy numerów , jedynie mąż go posiada . Również jesteśmy zgłoszeni na policji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Beata Cz.
(mycha905)
Nowicjusz
potrzebny jest norweski numer personalny dziecka. szukajac przedszkola trzeba sie zalogowac na stronie komuny... badz, ale nie jestem pewna wystarczy zlozyc papiery bezposrednio w komunie. norweskie dzieci czekaja na miejsce w przedszkolu nawet 2-3 lata...ja w uzasadnieniu napisalam, ze synek musi sie nauczyc jezyka norweskiego, bo niedlugo pojdzie do szkoly i musi miec kontakt z dziecmi...w grudniu otworzyli nowe przedszkole i moj synek otrzymal w nim miejsce. jest bardzo zadowolony
pozdrawiam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
moje dzieciaki tez poszły i do przeczkola i do szkoły jak nie mieliśmy jeszcze numerów
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
kasia wolak
(Pati2004)
Nowicjusz
witam.jak mozna sprawdzic proces rekrutacji dziecka do przedszkola?z gory dziekuje za odp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Patrycja M
(Pata)
Wiking
ja zlozylam podanie internetowo kolo 10 lutego, od razu dostalam potwierdzenie na e-mail, a juz 15 mialam potwierdznei na pismie ze podanie otrzymali. Pisze tam ze do 24 kwietnia przyjdzie potwierdzenie i zaproszenie na tzw. vising. Pani w przedszkolu powiedziala mojej kolezance ze o miejsce nie ma sie co martwic, poniewaz obcokrajowca musza przyjac ze wzgledu na to ,ze musi uczyc sie jezyka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
kasia wolak
(Pati2004)
Nowicjusz
dzieki za odp.ja tez wyslalam podanie przez internet i dostałam potwierdzenie mailem a pozniej listem ale nic tam nie pisze o jakichkolwiek spotkaniach .tylko tyle ze dadza znac jak cos sie ruszy,ale slyszalam ze mozna sprawdzic na internecie jakie sa postepy.i wlasnie nie wiem czy to prawda.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Patrycja M
(Pata)
Wiking
tak, mozna, na dole w liscie z barnehagen powinnas miec podane hasło, to wchodzisz na ta stronke gdzie zapisywalas dziecko i tam sprawdzasz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok