Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Proszę o pomoc jakiegoś dobrodzieja. - Norwegia

Czytali temat:
(459 niezalogowanych)
3 Posty
jan wilk
(chlopak81)
Wiking
Witam..
Jesli ktoś byłby łaskaw mi pomóc to bede bardzo wdzięczny...chodzi o to,ze pracuje w norge kilka miesięcy a moja żona mieszka w Polsce i jest osoba bezrobotna bez prawa do zasiłku,czy wie ktoś moze czy należą się Jej jakieś pieniadze tutaj w Norge?i co trzba ewentualnie zrobic?lub jaki dokument wypełnic bo naprawde nie wiem a gdzies obiło mi sie o uszy ze tak.....Pozdrawiam wszystkich i prosze o wyrozumialosc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
michał k.
(papa)
Wiking
Stary dużo info możesz uzyskac na portalu forum norwegia,tam jest kopalnia wiedzy.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
czesio nie wywoluj wilka z lasu,bo znow bedzie jazda
co do pytania to napewno mozesz dostac druga klase podatkowa,troche ulzy na podatku,
no i status pendler,to juz duze odpisy z podatku.
o szczegoly to chyba do polischconection,trzeba zaplacic ale otrzymasz wszystkie informacje,co masz zbierac jakie dokumenty itd./ew. zalatwia to za ciebie ty tylko za usluge zaplacisz/
a czy bezposrednio zonie cos sie nalezy to niewiem nic na ten temat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Ostryt, twojej zonie nic sie nie nalezy, tobie na nia tez nie. Jedyne dobrodziejstwa to te, o ktorych napisal kryss, czyli 2ga klasa podatkowa i status pendler.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
papa napisał:
Stary dużo info możesz uzyskac na portalu forum norwegia,tam jest kopalnia wiedzy.pozdrawiam

gdyby był Hanysem.....może by i fedrował.......a tak ?

............polski Troll
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
czesio.:* napisał:
obiło ci sie o uszy??? zaraz to ci sie dostanie po uszach ,niech tylko dziadek Gabriel wstanie z wyra i Jasta skończy gotować kapuste... sie dowiesz...sie naczytasz... ...miłej lekturyTy człowiecze ... ,
MASZ jakiś ukryty KOMPLEKS ... .
Ciekawe co było przyczyną... tej przypadłości...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
jan wilk
(chlopak81)
Wiking
Dziękuje wam za pomoc!Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok