Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

rejestracja dziecka - Norwegia

Czytali temat:
(494 niezalogowanych)
3 Posty
Dorota Sikorska
(Dorota44)
Wiking
Witam. Mam pytanie, dwa tygodnie temu urodziłam w Stavanger dziecko. Jak wygląda rejestracja, jak załatwić coś podobnego jak "polski akt urodzenia"?

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
malina .
(carla)
Początkujący
nic nie zalatwiasz, wszystko zalatwia szpital. tak bylo u mnie. rodzilam w Bearum. dostaniesz do wypelnienia taki formularz (pocztą) ze skatte chyba , wypelniasz, odsylasz a potem wyślą Tobie akt urodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
malina .
(carla)
Początkujący
aha a przy zakladaniu paszportu w Ambasadzie jest opcja ze zglosza dziecko w Polsce do Urzedu Stanu Cywilnego i dostaniesz od razu polski akt i nr pesel
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
malina .
(carla)
Początkujący
ostatnia rzecz jeszcze: "rodzinne" tez dostaniesz poczta nic nie musisz zalatwiac. nie wiem jak z becikowym bo jeszcze nie zalatwialaam nic. pozdrawiam i gratuluje maluszka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Dorota Sikorska
(Dorota44)
Wiking
Bardzo Ci dziękuję, czekam już 2 tygodnie i nic, ale jak tak trzeba to ok. Również gratuluję maluszka, jak się chowa?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
malina .
(carla)
Początkujący
z tego co pamietam to troszke to trwalo wiec zalecam cierpliwość
dziękuje nasza Julka ma juz prawie 3 miesiące, pogodny maluszek, wszystko w porządku
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Dorota Sikorska
(Dorota44)
Wiking
Mam jeszcze pytanie o tą ambasadę, kiedy trzeba się tam zgłosić i czy to jest tylko w Oslo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
malina .
(carla)
Początkujący
nie ma koniecznosci zgłaszania sie tak tylko mowie ze przy skladaniu wniosku na paszport mozna zalatwic tez inna sprawe wiem, ze sa dyzury konsularne w Bergen i Stavanger i tez mozna załtwic ale to juz musisz poczytac sobie na stronie Ambasady www.oslo.polemb.net/
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok