DorHan napisał:
Oplata nrk zostala wprowadzona, aby irytowac kazdego zdrowie myslacego stolarza i kierowce.
Ogladanie wrogich wiadomosci moze zakonczyc sie udarem mozgu.
Ogladanie programow nie zawierajacych golych panienek, moze spowodowac duze zdenerwowanie i uszkodzenie telewizora.
Takze stolarz i kierowca trzymaja sie kurczowo swojej rodzimej tv. I plombuja tv.
I to jest dobre rozwiazanie dla stolarza. Po co ma sie wysilac proba rozumienia jezka, ktory go denerwuje.Po co ma orientowac sie w wydarzeniach kraju i lokalnych? Po co ma ogladac programy, ktorych i tak nie ogarnie swoim intelektem?
Oplata licencyjna wynoszaca ca kr. 2800 rocznie nie jest wydatkiem niemozliwym do udzwigniecia dla nawet srednio zarabiajacych osob.
Ja lubie wiele z produkowanych przez nrk programow.
Polecam Nytt på nytt, Puls itd.
Nie bede wymieniac wiecej, bo przeciez jestem elementem wrogim tego forum i robie za V kolumne.
I Ty uważasz siebie za osobę :"Ludzie wyksztalceni byli ludzmi na poziomie, z szeroka wiedza. " Taka z Ciebie wykształcona osoba jak z sentexa inżynier, tytuł zdobyty za pętko kaszanki i czapkę gruszek czy ukończone technikum telewizyjne? jak ktoś zaplombował sobie odbiornik to żadnej telewizji nie będzie oglądał, no chyba że potrafi to obejść, ale wtedy może oglądać tv norweską, polską i jaką tylko chce.. ciąg dalszy tej części wywodu nie ma sensu ze względu na błędne założenie. Ty i tak tego nie ogarniesz.
Druga bezsensowna sprawa zastanawiania się nad tym czy wysokość opłaty jest do udźwignięcia przez przeciętnego pożeracza polserów i grandiosy.
Tu nie o to chodzi, koś kto skończył zawodówkę potrafi zrozumieć że chodzi o sens płacenia kolejnego podatku na instytucje która raptem parę procent wykorzystuje w misyjny sposób, a reszta to ciepłe posadki dla nierobów i chłam komercyjny, więc co dopiero ktoś wykształcony.
NRK to taki sam badziew jak TVP.
Troll z ciebie taki sam jak cysiek/patim/fukasko tyle że stojący w opozycji.