Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Greg Cruel Agata Dymna Greg Greg (3186 niezalogowanych)
37 Postów
Greg Cruel
(Cruel)
Nowicjusz

To nie jest zadne potwierdzenie ale klasyczny sofizmat. Nic dziwnego, ze tego nie widzicie, no coz malo kto na tym forum mial do czynienia z logika formalna.

Naczym w/g ciebie polega ten wkręt ? kto jest wkrecany ...ludzie na sali czy ci co oglądają ?? zaszpanuj swoim logicznym mysleniem i przedstaw swoj punkt widzenia a nie szczekasz albo bardziej ujadasz jak psy noca ..jak jeden zaszczeka to wszystkie w tempo ujadają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
joziek norweg
(ad_rem)
Wiking
Cruel napisał:

To nie jest zadne potwierdzenie ale klasyczny sofizmat. Nic dziwnego, ze tego nie widzicie, no coz malo kto na tym forum mial do czynienia z logika formalna.

Naczym w/g ciebie polega ten wkręt ? kto jest wkrecany ...ludzie na sali czy ci co oglądają ?? zaszpanuj swoim logicznym mysleniem i przedstaw swoj punkt widzenia a nie szczekasz albo bardziej ujadasz jak psy noca ..jak jeden zaszczeka to wszystkie w tempo ujadają

Ciekawe metafory ale nic nie wnosza do sporu. Kilkakrotnie na tym forum rozpisywalem wlasciwe wnioskowanie dla sofizmatow w dowodzeniu tresci religijnych, chodzilo chyba o paradoks omnipotencji. Poszukaj pod "optimus" Niestety niewiele to dalo, bo za chwile znow wyprowadzano falszywy wniosek z prawdziwych przeslanek.
Chcesz to poszperaj, choc nie zakladam, ze zrozumiesz. Pomoc moga hasla "non sequitur" czy "false dilemma"

To sa sprawy elementarne na studiach przy zaliczaniu logiki!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Greg Cruel
(Cruel)
Nowicjusz
wypowiadasz swoje formułki ze studiów ale w dalszym ciagu nic na temat , i nie debatujemy tu nad tym czy mozna stworzyc kamien cieższy niż cokolwiek ale o zagrożeniu i ciemnocie jaką wciskają muzlimy muzlimom ..mysle że jako wykształcuch norweski masz w jednym palcu ale jakby nie mozesz posiłkowac sie translatorem i poczytaj sobie pytania i odpowiedzi dla braci ciapaków

www.islamqa.no/kategorier/tilbedelse/ann...ra-til-jihad-i-syria

i jak "teoretycznie powinni zachowywac się panstwie nie islamskim

www.islamqa.no/kategorier/teologi-og-tro...ger-i-muslimske-land

i wiele wiecej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Thor ....
(thor)
Wiking
Bodys dlaczego uważasz, że wciaż mamy płacić za grzechy naszych przodków. Australia naprawdę sowicie wynagrodziła/wynagradza aborygenów. Ja jestem poprostu za obustronną tolerancją - nie tylko z naszej strony, ale również ze strony chociażby muzułmanów czy kosmitów itd, itd. Co do pana ad_rem... trudno mi podsumować te wypowiedzi, widać, że jesteś bardzo sobą zachwycony kolego , nie wdaje się w dalszą dyskusję. dobranoc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
joziek norweg
(ad_rem)
Wiking
Cruel napisał:
wypowiadasz swoje formułki ze studiów ale w dalszym ciagu nic na temat , i nie debatujemy tu nad tym czy mozna stworzyc kamien cieższy niż cokolwiek ale o zagrożeniu i ciemnocie jaką wciskają muzlimy muzlimom ..mysle że jako wykształcuch norweski masz w jednym palcu ale jakby nie mozesz posiłkowac sie translatorem i poczytaj sobie pytania i odpowiedzi dla braci ciapaków

www.islamqa.no/kategorier/tilbedelse/ann...ra-til-jihad-i-syria

i jak "teoretycznie powinni zachowywac się panstwie nie islamskim

www.islamqa.no/kategorier/teologi-og-tro...ger-i-muslimske-land

i wiele wiecej

Alez caly wywod jest na temat, to, ze nie potrafisz okreslic umiejscowienia sofizmatu w dowodzenie nie obarcza mnie w zaden sposob. Wiem, ze wolisz otrzymac jakas metafore bys mogl zrozumiec, ale nie zamierzam ci tego ulatwiac. Dostales wskazowki, przeanalizuj, obejrzyj raz jeszcze, moze znajdziesz. Jezeli sie uda, to zapamiatasz. Choc jesli nie widzisz pewnej analogii miedzy wnioskowaniem araba a paradoksem omnipotencji to nie widze szans na zrozumienie. Podpowiem raz jeszcze - blad we wnioskowaniu araba jest oczywistym sofizmatem. Wystepuje tam blad formalny.

Reszta twojego "argumentowania to : Argumentum ad personam ( wyksztalciuch) Zarowno ty jak i twoj poprzednik skupiacie sie rowniez na błedzie uwydatniania przypadkowego szczegółu ( fallacia accidenta)
Metaforycznie - dostales wedke, czy zlowisz rybe zalezy od ciebie

Wasze tezy to klasyczna dychotomia myslenia. Nie ma tu zadnego "blyszczenia na forum" bo i dla kogo? Wiekszosc nie ma pojecia o czym mowie, wobec tego brak tu jakichkolwiek korzysci dla dowodzacego.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Greg Cruel
(Cruel)
Nowicjusz
ale to nie mi masz udowodnic ale sobie ... nauczyłeś sie na blache tych sformułowań psychologiczno logistyczno,prawniczo ,logicznych ..ale w/g mnie powinnieneś przeprowadzić introspekcje gdyż twoja asertywność wybiega po za wszystkim znane standardy . Jeśli myslisz że twoje prrzemyslenia robia na kimś wrazenie to sie trochę mylisz ...mało tego robisz z siebie takiego troche błazna który cos wie ale nie wie jak to napisać . Studia ...w dzisiejszych czasach kazdy śmundek je ma , ale twoja wiedza (moze nie tak duza) mentalność i jednak nieodparta chec zarobienia niesamowitych pieniedzy skierowała twoje doczesne szczątki do raju ( norwegia ) i pewnie twoje zdolnosci pozwalają ci w sposób wręcz naukowy przykrecac płyty gipsowo kartonowe i chociaż na forum możesz pokazac autowaloryzacjektóra niestety przeradza się wywyższanie a wręcz narcyz . Niezmienie jednak obstaje przy swoim że islam i wszelkiego rodzaju muzułmanie nie sa niczym dobrym dla norweskiego spoleczenstwa ..ale to nie moj kraj ..sam tu jestem gościem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
joziek norweg
(ad_rem)
Wiking
Cruel napisał:
ale to nie mi masz udowodnic ale sobie ... nauczyłeś sie na blache tych sformułowań psychologiczno logistyczno,prawniczo ,logicznych ..ale w/g mnie powinnieneś przeprowadzić introspekcje gdyż twoja asertywność wybiega po za wszystkim znane standardy . Jeśli myslisz że twoje prrzemyslenia robia na kimś wrazenie to sie trochę mylisz ...mało tego robisz z siebie takiego troche błazna który cos wie ale nie wie jak to napisać . Studia ...w dzisiejszych czasach kazdy śmundek je ma , ale twoja wiedza (moze nie tak duza) mentalność i jednak nieodparta chec zarobienia niesamowitych pieniedzy skierowała twoje doczesne szczątki do raju ( norwegia ) i pewnie twoje zdolnosci pozwalają ci w sposób wręcz naukowy przykrecac płyty gipsowo kartonowe i chociaż na forum możesz pokazac autowaloryzacjektóra niestety przeradza się wywyższanie a wręcz narcyz . Niezmienie jednak obstaje przy swoim że islam i wszelkiego rodzaju muzułmanie nie sa niczym dobrym dla norweskiego spoleczenstwa ..ale to nie moj kraj ..sam tu jestem gościem

Tak sie konczy dialog z uposledzonym. To, ze tresc jest dla ciebie niezrozumiala nie oznacza, ze nie ma wartosci merytorycznej. Udowadniac zalozenie nie musze, poniewaz ja je rozumiem, problem lezy po twoiej stronie. Przemyslenia nie maja za zadanie robic wrazenia a jedynie uzmyslowic osobnikom twojego pokroju, ze wnioskowanie zastosowane przez araba to rozumowanie redukcyjne w ktorym zastosowano blad formalny czego konsekwencja sa bledne wnioski...Sadze jednak, ze to nie na twoja glowe.

Prawda jest, ze studia ukonczylo obecnie wiele osob..z jakim skutkiem to juz inna sprawa. Wystarczy poczytac komentarze na forum.
Twoich sformułowań o introspekcji czy asertywnosci uzytych w tym kontekscie niestety nie rozumiem. By bawic sie zlowem nalezym rozumiec terminologie czego tutaj zabraklo.

Sprawa ostatnia jest aluzja do mojej pracy i zarobkow - sumy w ktorych oscyluje sa dla ciebie nieosiagalne, no chyba, ze bedziesz zyl tak dlugo jak zolw.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Padre Hose
(Hose)
Wiking
Daj spokój ad_rem.
Twoje wpisy są z pewnością nieczytelne. Nie jestem pewien, co i komu chcesz udowodnić pisząc w takim stylu. W jakim środowisku używa się takiego języka? U mnie na wsi, czy w parlamencie - z pewnością nie.
Poza tym, pisząc w tym stylu uwagę trzeba zwracać na gramatykę, aby nie powstawały nieporozumienia, niejasności.
Np. nie jestem pewien, czy twoje sumy oscylują..., Ty oscylujesz wokół pewnych sum, czy oscylujesz wewnątrz nich.
To na tyle, bo muszę destynować do łazienki. Prostata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
347 Postów

(sorlandet)
Stały Bywalec
Ronn Ty jak zawsze... widzisz problem,gdzie go nie ma
znajomość języków to każdego osobista sprawa, jakim językiem człowiek włada...
to kazdego wolny wybór,w jakim języku się dogada.. ważne aby się dogadał
co ma znajomość języków do tego,kiedy obcokrajowiec wprowadza swoje "rządy" wnosząc bunt, agresję w nieswoim kraju...?
radzę spojrzeć na to jak "panoszą" się muzułmanie w innych krajach,myślą,że im wszystko wolno...a, Ronn ma problem czy muzułmanin,czy Turek,czy Niemiec będzie znał język Polski...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
joziek norweg
(ad_rem)
Wiking
Hose napisał:
Daj spokój ad_rem.
Twoje wpisy są z pewnością nieczytelne. Nie jestem pewien, co i komu chcesz udowodnić pisząc w takim stylu. W jakim środowisku używa się takiego języka? U mnie na wsi, czy w parlamencie - z pewnością nie.
Poza tym, pisząc w tym stylu uwagę trzeba zwracać na gramatykę, aby nie powstawały nieporozumienia, niejasności.
Np. nie jestem pewien, czy twoje sumy oscylują..., Ty oscylujesz wokół pewnych sum, czy oscylujesz wewnątrz nich.
To na tyle, bo muszę destynować do łazienki. Prostata.

Co do bledy zgoda, jednak gdy przeczytasz pierwsze posty zauważysz, ze to byla jedynie krotka wzmianka o tym, ze arab manipuluje stosujac sofizmatu. Ciezko wyjasnic istote zagadnienia nie wglebiajac sie w terminologie. Do tego dochodza riposty na zarzuty i rzeczywiscie przekaz staje sie nieczytelny. Czasami cos co dla mnie jest oczywiste nie musi byc takie dla innych. Blad proznosci - trzeba czesciej stosowac brzytwe Ockhama - przepraszam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok