Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Michał P (878 niezalogowanych)
5 Postów
wojtek ka
(wojciech_k)
Wiking
DorotaKorzeniecka napisał:

To jak mam to rozumiec -Udi zarabia na wynajmie mieszkan??

tak zarabia. Rozmawiałem z włascicielem mojego mieszkania i powiedział mi że tylko mieszkania bedące częscią jego własnej nieruchomości są zwolnione z podatku - temy jest tyle ofert - mieszkań w piwnicy.

Notabene widziałem coś takiego - powiedzmy hotel robotniczy w pewnym miejscu w Oslo ale gość tak czy siak bierze kaucje = 3x miesiecznego czynszu, a warunki powiedzmy średnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
dez podatku mozna wenajac dom ale mniejszy niz twoj o 75 %

tez myslalem o wynajmnie ale bardziej bralem pod uwage kamping z przyczepami

nie wiedzialem ze UDI daje kase
kommuny daja kase dla stowarzyszen klub sportowy dostal 100 000 i zablokowal mi wejscie do domu na sprzedaz piwa i wina
interwencja w komunie
to chamy mi kradly prad
nastepna interwencja u wlasciciela domu
to stwierdzili ze nie kradli i przedstawili opinie elektryka ktory stwierdzil ze ukradli pradu na 0,7 kr

to im wystawilem rachunek na 3000kr i potwierdzili ze zaplaca
tylko kiedy czekam juz 10 dni

jak to norwezka do drugiej stwierdzila ze nav ci nic nie da no chyba ze bedziesz czarna

wiadomosci.onet.pl/raporty/deutsche-well...56135,wiadomosc.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(DorotaKorzeniecka)
Nowicjusz
patim napisał:
dez podatku mozna wenajac dom ale mniejszy niz twoj o 75 %

tez myslalem o wynajmnie ale bardziej bralem pod uwage kamping z przyczepami

nie wiedzialem ze UDI daje kase
kommuny daja kase dla stowarzyszen klub sportowy dostal 100 000 i zablokowal mi wejscie do domu na sprzedaz piwa i wina
interwencja w komunie
to chamy mi kradly prad
nastepna interwencja u wlasciciela domu
to stwierdzili ze nie kradli i przedstawili opinie elektryka ktory stwierdzil ze ukradli pradu na 0,7 kr

to im wystawilem rachunek na 3000kr i potwierdzili ze zaplaca
tylko kiedy czekam juz 10 dni

jak to norwezka do drugiej stwierdzila ze nav ci nic nie da no chyba ze bedziesz czarna

wiadomosci.onet.pl/raporty/deutsche-well...56135,wiadomosc.html

To przykre z tym pradem-ale trzeba walczyc o swoje i nie dac sie,jesli racja stoi po twojej stronie.
A jesli chodzi o twoje pytanie - Udi i kasa-to wyczytalam gdzies-(nie pamietam tylko na jakiej stronie),ze UDI otrzymuje co roku duze pieniadze-dotacje na obcokrajowcow,na ich integracje i inne sprawy zwiazane z emigrantami,takze na mieszkania komunalne np.dla uchodzcow;itp.
Ale widze,ze osoby spoza Uni sa wazniejsze i maja lepiszy start ,a my musimy sami sobie radzic..i nikt nic nie da nam za darmo...ach...takie zycie..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Ale widze,ze osoby spoza Uni sa wazniejsze i maja lepiszy start ,a my musimy sami sobie radzic..i nikt nic nie da nam za darmo...ach...takie zycie
tak jest to widac po kursach jezyka Polak placi podatki i placi za kurs
a ciapaty nie placi podatkow i ma kurs za darmo ,to jeszcze jemu placa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Udi i kasa-to wyczytalam gdzies-(nie pamietam tylko na jakiej stronie),ze UDI otrzymuje co roku duze pieniadze-dotacje na obcokrajowcow,na ich integracje i inne sprawy zwiazane z emigrantami,takze na mieszkania komunalne np.dla uchodzcow;itp.

pytanie od kogo otrzymuje pieniadze moze jest jakis fundusz narodowy na integracje i to tam trzeba uderzyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok