Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(822 niezalogowanych)
1 Post
jacek walicki
(Winczenzo)
Wiking
Autoagresja ,wpisana jest w świadomość każdego człowieka , największe żniwo zbiera w śród bardzo wrażliwych introwertyków i ludzi z poczuciem krzywdy i osamotnienia . Pozdrowienia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
co miało znaczyc " nic dodac, nic ując"......
mogla bys sie okreslic.....
bo mam wrazenie,ze jestes kolejna kochajaca swoja nowy kraj.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Jay Zee
(ginger)
Wiking
@marianek73, dałam się ponieść potocznemu racjonalizmowi zanim trochę pomyślałam zdarza mi się Tak jakoś mi przyszło do głowy, gdyż często mówi się o tym, że samobójstwa w skandynawii są bardzo popularne... a rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej. Poza tym w Polsce jest duża grupa ludzi, którzy nie idą po pomoc, gdy tego potrzebują. Jak jest w Norwegii na ten temat nie wiem. Intuicja podpowiada mi, że być może są bardziej otwarci na wszelką pomoc, "psychologiczną" również (państwo opiekuńcze w nich to wykształciło), ale jak jest na prawdę podkreślam jeszcze raz, że nie wiem, to tylko moja intuicja...
Norwegia nie jest moim nowym krajem - jestem w Polsce (uściślając).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Jay Zee
(ginger)
Wiking
@Winczenzo czy autoagresja jest wpisana w naszą świadomość? Wydaje mi się, że jest raczej zaburzeniem psychicznym.
Co do introwertyków, dodałabym introwertycznych neurotyków
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
jacek walicki
(Winczenzo)
Wiking
Odmienność ! przyjęte jest że to większość ustanawia reguły a więc i taką że odmienni mają zaburzenia bo jest ich liczebnie mniej .Natomiast z przykładów życia codziennego wiemy że często ilość nie przekłada się na jakość.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Joanna Rembecka
(Johanne)
Wiking
Ja uwazam ze to dobre mieso na organy. Debil nie debil nery czy serducho przydadza sie napewno. Az zal ze tak sie marnuja te organy. Lekarze powinni im wmawiac ze jak sie odjebia to nie dosc ze rodzina banknot przyjmie to jeszcze komus normalnemu zycie uratuja. A sami raczej doktoratu z psychologii spolecznej nie zrobia to po co chleb marnoawc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok