Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zasiłek rodzinny i zasiłek opiekuńczy - Zagraniczni pracobiorcy w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(574 niezalogowanych)
1 Post
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Zasiłek rodzinny i zasiłek opiekuńczy - Zagraniczni pracobiorcy w Norwegii
Słyszałam że zasiłek rodzinny ma przysługiwać tylko dzieciom mieszkającym w No,niebardzo w to wierze ale jestem w trakcie gromadzenia dokumentacj i zastanawiam się czy mam szanse.Wspomne że mąż pracuje w No od 2008.05.15.W plsce wsztrzymano mi rodzinne na podstawie tego iż mąż powinien się postarać o rodzinne w No.Za każdą rzetelną odp.serdecznie dziękuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Tedi :)
(Tedi0855)
Wiking
Jezeli mąż pracuje w Norwegii, nie ma znaczenia czy mieszka pani w Polsce, czy w Norwegii, kazdemu nalezy sie taka sama kwota, warunkiem jest tylko aby nie pobierac zasiłku w pani przypadku w Polsce.Także ma pani pełne prawo do zasiłku!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
andrzej gin .. ski
(agafii54)
Wiking
wypelnilem juz dwa druki E401 i E411 mam pozwolenie napobyt i prace mam umowe o prace akty malzenstwa i uradzenia czy mam to wyslac do NAV w bergen czy w oslo /w bergen mieszkam i pracuje czy poczta listownie czy email
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(dragon48)
Wiking
żona z dzieckiem mieszka w polsce ja precuję w norwegi od ponad roku i mam pytanie czy jeśli moje dziecko ma 8 miesiecy i mieszka w polsce ni chodzi do żłobka ani przedszkola to moge sie starac o zasilek opiekunczy biorąc pod uwagę to że składałem papiery o zasilek rodzinny w lutym tego roku?
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Sławomir Link
(jozef75)
Wiking
od lutego mam złożoną pełna dokumentacje w nav,prcuję w norwegii od 01.2009 ale zapowiadaja się zwolnienia.czy będąc w polsce nie pracując w norwegii należy mi się rodzinne za przepracowany tu okres
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok