Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1199 niezalogowanych)
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
a swistak siedzi i w sreberka zawija......
poczytaj ty sobie chłopie te swoje wypociny i policz błedy, bo ja spadłem z krzesła czytajac te twoje "madrosci" )
zyj tu sobie i licz korony, bo zdaje sie w twoim załosnym zyciu liczy sie tylko kasa.....
szkoda, ze twoja zona w pl byla kims, a teraz musi norkom sprzatac za pare groszy....nie zrozum mnie zle, nic złego w sprzataniu, ale masa ludzi, ktorzy w pl mieli fajna robote, stanowisko, robi to w norge za duzo zaniżona stawke......
Ale twoja wola panie, ja zycze ptasiego mleka na codzien i duzo kasy......
PS: jestem tu juz 4 y rok i zarabiam tyle, ze tylko pomarzyc mozesz, ale jakos ciagle mam honor, jaja i nie sprzedałem sie za pare nędznych srebrników jak wiele z was.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
a czy ja biadole, albo narzekam na warunki itd.....?
walcze tylko z opinią tych, którzy to złapali pana Boga za nogi po przyjezdzie do "raju" i pojecia nie mam o jakich rankingach mówisz?!! ropa, gaz i co jeszce? ja wiem, ze kraj opiekunczy i w ogóle eldorado, ale na litosc boską, to wszystko za nasza prace, podatki, składki i ubezpieczenia!
Ja wiem, ze w pl placimy, a otrzymujemy zbyt mało, ale tu nikt wam tu nie daje niczego za darmo! pracujesz, płacisz, zarabiasz, wydajesz i...... dostajesz!
A "złamas" człowieku to obrazliwe słowo w polsce, wiec przyhamuj pieta, bo cisnienie ci skoczy i nie daj boze zyłka ci peknie, a wtedy popij wodą i do nieba pojdziesz......
nie pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Per Runar Johanson
(jacek1938)
Wiking
Wiesz co ja po 5 latach tez nie narzekam na stawke i zarobki i moze ty mozesz o takich pomarzyc ale nie bede sie klocil o kase, tylko dziwi mnie Ty honorowy czlowieku z wielkimi jajami po co tu u tych prymitywow zapierdalasz te cztery lata i narzekasz ,mi jak sie gdzies nie podoba to mowie pa i koniec, a tacy jak Ty narzekaja i zapiepszaja po 12 godzin i jakby mogli to by robili nawet i niedziele po mszy w kosciolku.Gosciu z wielkimi jajami i z wielkim honorem jestes naprawde bardzo bardzo zalosny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marcin Nowicki
(grza1)
Wiking
Bardzo ciekawa konwersacje prowadzicie. Tylko bardziej utwierdzam się w swojej opinii. Pracowałem w Norwegii 3 lata tylko po to, żeby odłożyć jak najwięcej kasy, wrócić do Polski gdzie otworzyłem własny interes. Teraz zarabiam więcej niż tam i nie szukam miodu w dupie jak to robi większość Polaków na emigracji. Pojechałem tam w jednym celu i ten cel zrealizowałem. Dla mnie Norwegia jest krajem prymitywów, a co więcej Polacy mieszkający tam na stałe się bardzo ładnie komponują wśród Norwegów. Bo powiedzcie szczerze jaki status społeczny znacznie przeważa wśród Polaków w Norwegii? Ludzie bez perspektyw w Polsce, bez wykształcenia, bez znajomości języka (często polskiego- patrz jacek1938), wyłączając język migowy, który jest opanowany do perfekcji. I tacy ludzie, którzy w Polsce nie nadawali się nawet do pracy w MPO (śmieciarze), wyjechali do wielkiej Norwegii, która dala im prace, pieniądze, pomoc socjalną i zaczynają umoralniać resztę rodaków. Ludzie opamiętajcie się, nie dla każdego pieniądze są najważniejsze, dla wielu liczy się godność, honor. Są to wartości niewymiernie większe do pieniędzy. Różnica między Norwegią a Polska jest taka, że w Polsce byłeś śmieciem, o czym przypominano Ci na każdym kroku, a w Norwegii dalej jesteś śmieciem, ale nikt Ci o tym nie przypomina...
p.s. Bez urazy, nie pisałem tego do konkretnej osoby tylko do ogółu, będziecie wiedzieć czy to jest do Ciebie czy nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marcin Nowicki
(grza1)
Wiking
... ,pieniądze, pomoc socjalną i zaczynają umoralniać resztę rodaków. Ludzie opamiętajcie się, nie dla każdego pieniądze są najważniejsze, dla wielu liczy się godność, honor. Są to wartości niewymiernie większe do pieniędzy. Różnica między Norwegią a Polska jest taka, że w Polsce byłeś śmieciem, o czym przypominano Ci na każdym kroku, a w Norwegii dalej jesteś śmieciem, ale nikt Ci o tym nie przypomina...
p.s. Bez urazy, nie pisałem tego do konkretnej osoby tylko do ogółu, będziecie wiedzieć czy to jest do Ciebie czy nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
"grza" jak pójde w twoje slady.... jestem tu dokładnie po to, po co byłes ty )
co do twojego komentarza, to ogarniam co jest co i do kogo co sie tyczy...
lucky you, bo masz spokój z widokiem na tych jakze norweskich polaków )
co jeden to lepszy i tylko patrzec jak zaczna po paszporty w kolejce sie ustawiac, bo taie eldorado jak ich tu spotkało juz nigdzie sie nie powtórzy...
szkoda, ze dla wiekszosci nie liczy sie nic wiecej poza kasą i nie pozwalaja słowa powiedziec na tej swoj raj....
ale niech tak bedzie, musza byc i tacy!
pozdro dla normalnych(polskich polaków)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok