Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

opłaty za przejazd - Norwegia

Czytali temat:
Tomek xyz Julita Perucka (2831 niezalogowanych)
3 Posty
monika kamoń
(monwer)
Wiking
pytanie: posiadam auto na polskich tablicach i czasami zdaRZA sie ze trzeba przejechac przez bramki ktore sa automatyczne, czyli robia zdjecie auta, chcialbym sie dowiedziec czy istnieje mozliwosc oplaty np, przez internet czy telefon oplaty za ten przejazd, pytam dlatego ze dostalem rachunek przeslany na adres polski za taki przejazd i jest wielokrotnie wyzszy niz ta oplata , okolo 130 zł , czy ktos cos wie na ten temat i mogłby mi pomoc. Wiem ze jest wiecej takich osob z tym problemem, dziekuje ,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
No właśnie sam się zastanawiam ja jeździłem na początku też bez opłat ale jeszcze nie przyszedł rachunek do polski a te 130 zł to za jeden przejazd ? .
Teraz mam tą czujkę na szybę i przychodzi mi faktura do zapłaty i płace na poczcie ale można to zapłacić przez internet jest taniej , tą czujkę kupowałem na esso i płaciłem 200 k depozytu ale później zwracają jak zwracasz .

A jak się dowiesz czy można zapłacić tutaj to przedawnione przejazdy to proszę napisz mi z góry dzięki
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Niestety nie mozna tutaj oplacic rachunkow przychodzacych na polski adres, wiem bo sama mialam ten problem i sie doweidzialam, ze trezba zaplacic to w polsce, nie wiem czy wiecie, ale jak sie nie zaplacicie to za miesiac zwloki naliczaja odsetki, suma odsetek raczej zalezy od wysokosci bramek, tak mi sie przynajmniej wydaje, wiec zaplaccie szybko jesli tego nie zrobiliscie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
ale mi jeszcze nic nie przyszło a jeździłem w październiku i w listopadzie i do polski jeszcze nie przyszło .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Beata K
(BeataK)
Nowicjusz
Jak nie przyjdzie to masz szczescie ale nie liczylabym na to Mojemy znajomemu tez jeszcze nie przyszlo, a jezdzil w pierwszej polowie zeszlego roku, moze czasami zdarzaja sie jakies przeoczenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Witek Hetmański
(wietas)
Wiking
nie wiem jak to z uiszczeniem zaległości w poslce (w sumie wiem, ale troche trzeba popisac jak ktos chce wiedziec konkrety to na priv), ale system jest prosty z bramkami, jak jezdzisz czesto to sie oplaca założyć wczesniej wspomniana czujke co sie nazywa autopass, idziesz na esso wypelniasz kwitek 200 koron depozytu i przychodzi Ci fakturka, 500 koron na miasiac ale pozniej sie rguluje w zaleznosci od przejechanych bramek, 1 bramka 20 koron, w ciagu godziny mozesz przejechac nawet 10 i placisz za 1. jezeli przejezdzasz przez bramke raz na jakis czas to nie oplaca sie w to paprac, idziesz na esso, bierzesz kwitek wypelniasz, nr auta date i mniej wiecej godzine przejazdu placisz 25 koron i po sprawie. bramki robia zdjecia, teraz to ulepszyli i robia zdjecia i z przodu i z tylu zebu to lancuszkiem nie przejzdzali na ogonie na jana ;p bo polak to umie wykombinowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Anetka88)
Wiking
JA juz ponad rok jezdze autem i rachunek jeszcze nie pszyszedl wiec moze
sie uda najwazniejsze jest zeby po przyjezdzie do norwegi polskim samochodem
nie placic ani razu bramki nie rejstrowac auto pas i rachunki nie przyjda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
kasia .
(kasienka81)
Nowicjusz
jak przejedziesz taka bramkę to idz do najbliższej statoil ,esso i powiedz ze chcesz zapłacic za bramke tam dadza ci taki kwit i wypełniasz go wpisujesz gdzie to było i cene i płacisz.to wszystko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
dodam tylko ze mozna to zrobic w ciagu trzech dni czyli np:w niedziele przejezdzasz to we wtorek musisz uregulowac najpozniej.pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok