2

Viltsaus, źródło: www.matprat.no |
Składniki (6 porcji):
200 g świeżych grzybów
1 cebula
2 łyżki masła do smażenia
0,4 l bulionu (najlepiej z dziczyzny)
5 jagód jałowca
0,5 l śmietany
2 łyżki dżemu lub galaretki z czarnej porzeczki
100 g brązowego sera
½ łyżeczki soli
¼ łyżeczki pieprzu
Sposób przygotowania:
Grzyby i cebulę pokroić w łódeczki. Wrzucić wszystko wraz z masłem na nagrzaną patelnię. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować do momentu, aż połowa bulionu odparuje. Dodać śmietanę, miażdżone jagody jałowca i ser. Gotować na małym ogniu przez 10-15 minut. Dodać dżem/galaretkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przepis pochodzi z www.matprat.no
Reklama
To może Cię zainteresować
6
10-10-2013 06:33
0
0
Zgłoś
09-10-2013 22:10
0
0
Zgłoś