Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
20
Nowości na półkach

 
Źródło: dagbladet.no
Pierwszego lutego norwescy producenci żywności wprowadzają na rynek nowe produkty. Na sklepowych półkach może pojawić się nawet kilka tysięcy nowości.


Mieszkańcy Norwegii zwracają się coraz bardziej w kierunku zdrowej żywności i ekologii, zaś firmy starają się wyjść temu naprzeciw. Dlatego oprócz dużej ilości nowych słodyczy i przekąsek na półkach pojawią się m.in. chuda śmietanka, zsiadłe mleko o smaku malinowym, ekologiczna zielona herbata oraz zdrowsze mięso i ryby.

Norwegowie chętnie sięgają po nowości, ale o wiele mniej chętnie do nich później wracają. Ok. 50 procent nowych produktów po jednym sezonie znika z rynku. Warto więc próbować, a nuż się nam spodoba?

Źródło: dagbladet.no.

Reklama
Gość
Wyślij
Komentarze:
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najnowszych


Nicole po ojcu

01-02-2013 00:33

Lindemans napisał:
Zapomnialam jeszcze dodac, ze lenie z was, postawic troche maki zytniej z woda na zakwas i rekawy wykasac

Ja zawsze pieke zwykly bez dodatkow, oraz z dodatkami (ziarna, suszone owoce). Najbardziej kocham z dodatkiem rozmarynu(wylacznie swiezy!) i polany oliwa z oliwek, cos na "ksztalt" focaccia Siwezy, ale wystudzony i tylko z maslem ! Poezja , a i zapach w chalupie bezcenny
Kiszka mi sie skrecila i ide zakwas nastawic


pewnie,ze leń przy dwóch maluchach i pracy nie chce mi sie tylko czekam na chwile ciszy i odpoczynku ...własnie wypale fajorka idę spac bo rano pobudka...

Anna Bak

01-02-2013 00:25

Zapomnialam jeszcze dodac, ze lenie z was, postawic troche maki zytniej z woda na zakwas i rekawy wykasac

Ja zawsze pieke zwykly bez dodatkow, oraz z dodatkami (ziarna, suszone owoce). Najbardziej kocham z dodatkiem rozmarynu(wylacznie swiezy!) i polany oliwa z oliwek, cos na "ksztalt" focaccia Siwezy, ale wystudzony i tylko z maslem ! Poezja , a i zapach w chalupie bezcenny
Kiszka mi sie skrecila i ide zakwas nastawic

Nicole po ojcu

01-02-2013 00:17

rzadko się zdarza nie prawdaż ale zdarza

Anna Bak

01-02-2013 00:14

Yatsek napisał:
oppland & milewski1982: zeby wasze slonie kapaly sie w mleku... czy tez zeby traby waszych sloni nie trafily w kaktusy ) dziekuje dobrzy ludzie

Taka wdziecznosc, to normalnie poezja

Nicole po ojcu

31-01-2013 23:30

widziałes ten chleb na zgięciu..Pain des Alpes a jak go czasami nie ma to śmiało kup Landbrod taki sam w smaku

Yatsek :)

31-01-2013 23:17

oppland & milewski1982: zeby wasze slonie kapaly sie w mleku... czy tez zeby traby waszych sloni nie trafily w kaktusy ) dziekuje dobrzy ludzie

Nicole po ojcu

31-01-2013 22:59

Yatsek napisał:
[quote]oppland napisał:
oczywiscie,ze mozna kupic tu dobra kiełbasę normalna,jak i białą...ta biała nawet lepsza w smaku od polskiej chleb tez kupuje na zakwasie,okragły
i pyszny zupełnie jak polski na starej recepturze płacę 47 kr ale z chrupiaca skórka...mnam,mnam


no bez jaj... Gdzie znalazles chleb na zakwasie??? U mnie w piekarni i w sklepach w okolicy wszystkie sa pompowane [/quot

to United Bakeries np ona jest w Grand Hotel,zreszta masz stronke www.united-bakeries.no może dowiesz się więcej sorry ale nie pamiętam nazwy chleba,zreszta nie potrzeba zauważysz go z pewnością

Adam Milewski

31-01-2013 22:09

chleb na zakwasie ...piekarnia SAMSON ...szczerze nigdy w pl lepszego nie jadlem

Anna K

31-01-2013 21:38

Ja tam sama piekę chlebek na zakwasie, bo tych napompowanych norweskich po prostu nie da się jeść...

Yatsek :)

31-01-2013 12:07

oppland napisał:
oczywiscie,ze mozna kupic tu dobra kiełbasę normalna,jak i białą...ta biała nawet lepsza w smaku od polskiej chleb tez kupuje na zakwasie,okragły
i pyszny zupełnie jak polski na starej recepturze płacę 47 kr ale z chrupiaca skórka...mnam,mnam


no bez jaj... Gdzie znalazles chleb na zakwasie??? U mnie w piekarni i w sklepach w okolicy wszystkie sa pompowane

Reklama
Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok