Norweg zastrzelił diabła

Żabnica to ryba morska z rodziny żabnicowatych, nazywana jest również diabłem morskim. Jest poławiana gospodarczo dla smacznego, białego mięsa, które cenione jest zarówno w formie surowej, jak i wędzonej. Ryba ta występuje u wybrzeży Europy i północno – zachodniej Afryki. Najczęściej spotykana jest na głębokości od 20 do 1000 metrów.
wikipedia.org
Rybną historię z Lindås przedstawiła lokalna gazeta Strilen.
maps.google.com
We wtorek po południu syn i wnuk Ove Knarvika, zauważyli w płytkiej wodzie coś zaskakującego. Początkowo sądzili, że to wydra, ale gdy podeszli bliżej i przyjrzeli się, okazało się, że to żabnica. Często zdarza się, że ryba utknie na płyciźnie co daje możliwość złowienia jej.
wikipedia.org
Knarvik, mając na nogach tylko drewniaki, nie zdecydował się na brodzenie w wodzie. Znalazł jednak inny sposób na pozyskanie tej atrakcyjnej w smaku ryby. Udał się do domu po broń, i zastrzelił ją.
- „Żabnica znajdowała się w odległości około 20 – 30 metrów ode mnie, mimo to udało mi się trafić bezpośrednio w głowę”, powiedział mężczyzna dziennikarzowi z lokalnej gazety Strilen.
wikipedia.org
Pomimo faktu, że żabnica nie wygląda zbyt sympatycznie i zachęcająco, mężczyzna zapewnia, że jest bardzo smaczna.
Mężczyzna poluje zazwyczaj na rogacze i używa do tego celu zupełnie innej strzelby. Mimo to, żabnica nie stanowiła żadnego problemu. Knarvik żartuje nawet, że poczuł się jakby polował na aligatory w Ameryce.
Źródła: bt.no / wikipedia.org / maps.google.com
Zdjęcie slajderowe: wikipedia.org
To może Cię zainteresować
09-03-2014 13:41
1
0
Zgłoś
09-03-2014 11:59
0
0
Zgłoś
09-03-2014 10:31
1
0
Zgłoś