Dobrze że w końcu przepisy jasno mówią co i jak...aby przygotować 20kg. dobrego fileta np. z dorsza potrzebne jest mniejwięcej 80kg. ryby. Ryb tak szybko nie zabraknie, więc niema co się martwić...Pozdrawiam Nordkapp-u i zapraszam do nas na rybki Piotrek
Zmienione regulacje dają możliwość przetransportowania przez norweską granicę aż 20 kilogramów ryb i produktów rybnych. Jednak aby to zrobić, obcokrajowcy muszą znaleźć się pod nadzorem jednej z legalnych, zarejestrowanych firm, których zadaniem jest sprawowanie pieczy nad rekreacyjnym połowem.
Czy ktoś może dokładnie wczytywał się w przepisy? czy limity dotyczą również ryb przetworzonych..np. jak będą liczone ryby wędzone czy np. obsmażone w słoikach. Tak jak i u nas pewnie diabeł tkwi w szczegółach tj.: dokładnym zapisie wyrazów...zdań w przepisach.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.