Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

4
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Pieczone krewetki czosnkowe - Norwegia

Czytali temat:
(693 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Pieczone krewetki czosnkowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Tomek .
(Czesctereska)
Wiking
Podsmazyc czosnek na maśle i oliwie z oliwek, dodac posiekana papryczkę chilli. wrzucic krewetki podsmazyc odrobinke. Nastepnie dodac białe wino (ja robię wszystko na oko i smak) posypac pieprzem cytrynowym oraz wkropic sok z cytryny lub limonki. podusic z 10 minut, alkohol odparuje. na koniec posypac obficie pietruszka. (do tego sosu mozna dodac smietne bedzie gestszy)
Zgłoś wpis
Oceń wpis: 1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Redakcja MN napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Pieczone krewetki czosnkowe


Mam pewne obiekcje do tego przepisu.
1. Nie widzialam w sprzedazy krewetek surowych z glowami.
2. Te, ktore sa w sprzedazy z glowami sa juz ugotowane i pieczenie ich/smazenie wydaje mi sie, ze mija sie z celem. To tak jakby najpierw upiec schab, pokroic w plastry i usmazyc jako kotlety.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok