Dzień dobry.
Planuję założyć mały mobilny punkt gastronomiczny w przyczepie,w związku z tym mam pytanie,czy ktoś z tutaj obecnych orientuje się,jakie formalności muszę spełnić.Czy jest jakiś odpowiednik polskiego sanepidu,gdzie musiałbym jakieś badania zrobić,a także,czy o pozwolenie na sprzedaż muszę pytać w kommune,no i także podłączenie prądu?Trochę chaotycznie opisałem,ale jeżeli jest ktoś, kto wie w którym kościele dzwony biją,zapewne naprowadzi choć trochę...że działalność muszę mieć-to sprawa oczywista..Pozdrawiam
Planuję założyć mały mobilny punkt gastronomiczny w przyczepie,w związku z tym mam pytanie,czy ktoś z tutaj obecnych orientuje się,jakie formalności muszę spełnić.Czy jest jakiś odpowiednik polskiego sanepidu,gdzie musiałbym jakieś badania zrobić,a także,czy o pozwolenie na sprzedaż muszę pytać w kommune,no i także podłączenie prądu?Trochę chaotycznie opisałem,ale jeżeli jest ktoś, kto wie w którym kościele dzwony biją,zapewne naprowadzi choć trochę...że działalność muszę mieć-to sprawa oczywista..Pozdrawiam