Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Już jest! Polsko-norweski

Kalendarz 2025

Sprawdź
Autopromocja
Czytali temat:
Marek Marecki lukasz olech Tomek Malinowski Brygida Górna Klaudia Przemus Dom Inik Jarek Stolarczyk Lucas T Agnor100 Antek1 Slomka Oliwia Postuch Just Fix IT Pioootr (8051 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
migdal81 napisał:
Spoko dzięki, ale pisze jeszcze do Glownegi Inspekcji Drogowej tak bo może coś nowego jest? Pozdro
Możesz pisać , wszak Europa to wolna przestrzeń Myśli i przekazu wszelakich treści .
---
Każdy w danym kraju pobytu , ma dostosować się do przepisów , obowiązującym na tymże terenie ...! .
---
W Norge nie musisz mieć gaśnicy i apteczki , oraz zapasowych żarówek .
Natomiast obowiązkowy jest trójkąt i kamizelka odblaskowa a na północy wskazany kanister z odpowiednim paliwem do 10-L.
---
Spróbuj z takim zastawem tłumaczyć się Polskiemu krawężnikowi .
---
Jadąc do tej pory do polski w zimie , zawsze zabierałem zestaw letni bez kolców .
---
Jednak na Moje szczęście , zawsze dojeżdżałem bez problemu do domu / po drodze przeważnie padał śnieg , a na stacjach starałem się parkować w mało widocznych miejscach /gdzie dopiero wtedy zmieniałem zestaw .
---
Jak ty to zrobisz to twój problem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
nie, bo przeciez z kolcami są lepsze

wal przez niemcy, bedzie szybciej > tam na lawecie pojedziesz szybciej niz twoj varebil na kolcach wyciaga normalnie

co za trole, łoboszeeeeeee
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
migdal81 napisał:
No nie lepiej na tydzień czasu? wole mandat zapłacić w Polsce. Kosztuje ponoć 200zl a zestaw 4 kół nowych to 3500nok

uwazasz sie za normalnego człowieka?

myslisz, ze zapłacisz mandat i spokojnie odjedziesz?

hehehhe chyba na lawecie > czytaj i mysl, bo poki co, ani jedno, ani drugie nie idzie ci najlepiej!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Michal T...
(migdal81)
Wiking
Taka odpowiedz mnie fascynuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
nie dostaniesz mandatu i nie pojedziesz dalej bo samochód nie jest przygotowany by jechać po polskich drogach więc laweta Cię czeka.
Szczególnie że jesteście obywatelami polskimi a nei norweskimi norweskie macie tylko samochody.

W Gdyni nie ma szans wyjechania poza bazę promową na kolcach - lepiej dłubać przed wyjazdem..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
marcemil napisał:
- lepiej dłubać przed wyjazdem.. ...ja zawsze dłubie po przyjeździe i jest ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
315 Postów
stefan stefanski
(Taki Ktos)
Stały Bywalec
ja tam dłubie w trakcie i czasem nawet kulam kulki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wszystko przez Tuska
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
Mateusz Okoń
(kuurc)
Stały Bywalec
Chciałbyś nauczyć się jezyka NORWESKIEGO przy minimalnym wysiłku? Nie masz czasu ani pieniędzy na drogie kursy językowe?
Lubisz słuchać czegoś w samochodzie, domu, tramwaju, autobusie?
Przygotowujesz się DO, rozmowy o pracę, egzaminu lub po prostu chcesz się w końcu dogadać z kimś na wakacjach?
allegro.pl/listing/user.php?us_id=16549743
Polecam bo mi NAPRAWDE POMÓGŁ!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok