Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

10
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Kuchnia

Sałatka z tuńczykiem

Katarzyna Smól

04 lipca 2015 07:17

Udostępnij
na Facebooku
3
 Sałatka z tuńczykiem


Dziś zdrowa propozycja na drugie śniadania. Sałata z tuńczykiem, jajkiem i avocado oraz lekkim sosem cytrynowym. Polecam na piknik :)

Składniki:


  • opakowanie ulubionych sałat
  • 2 jajka
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 avocado

 

Sałatka z tuńczykiem

 

Na sos:


  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • szczypta cukru
  • kilka kropel octu balsamicznego najlepiej cytrynowego
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól do smaku

Przygotowanie:

Sałatka z tuńczykiem

Składniki na sos mieszam ze sobą. Jajka gotuję na półtrwado (tak, aby żółtko było lekko miękkie). Po ostudzeniu dzielę na ósemki lub ćwiartki. Tuńczyka odsączam z zalewy, avocado wydrążam za pomocą łyżeczki. Wszystkie składniki układam na sałacie i polewam sosem. Sałatkę możecie także wzbogacić ulubionymi ziarnami np. słonecznikiem. Smacznego :)

Przepis i zdjęcia autorstwa Katarzyny Smól - Moje gotowanie w Norwegii


Reklama
Gość
Wyślij
Komentarze:
Od najnowszych
Od najstarszych
Od najnowszych


Gabriel?

xxx xxxx

06-07-2015 19:18

super salatka....

Reklama
Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok