Forum Norwegia
Witamy, Gość
ProszęLogin albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
Śmiertelny wypadek na budowie w Oslo (1 wejść) (1) Gość
Idź na dółUlubione: 0
TEMAT: Śmiertelny wypadek na budowie w Oslo
unge098 (Użytkownik)
Wiking
Użytkownik offline Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Odp.:Śmiertelny wypadek na budowie w Oslo 3 Miesięcy, 2 Tygodni temu Oklaski: 0  
Współczucia dla rodziny [*] przykre!

Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Zabek57 (Użytkownik)
Wiking
Odp: Śmiertelny wypadek na budowie w Oslo 3 Miesięcy, 2 Tygodni temu Oklaski: 0  
Oczywiscie składam głebokie wyrazy wspólczucia dla rodziny tegoż polaka. Wiem że norwedzy gdzie sami nie chcą iść tam polaka za grosze poślą. Niestety.

Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
kamil75 (Użytkownik)
Wiking
Odp: Śmiertelny wypadek na budowie w Oslo 3 Miesięcy, 2 Tygodni temu Oklaski: -8  
zabek57 nie licz wszystkich swoja miara!
czemu sie przyjelo i wmawia sie sobie samemu ze polak ze grosze pracuje?
jak sobie na to pozwalasz albo jestes lewy czy sprzedawales majtki na rargu a teraz robisz powazne roboty budowlane to sie nie dziwie
ja znam wielu polakow ktorzy pracuja na rowni z norkami i wiem ze jest takich pelno

Loguj się Loguj się  
kamil75 (Użytkownik)
Wiking
Odp: Śmiertelny wypadek na budowie w Oslo 3 Miesięcy, 2 Tygodni temu Oklaski: -8  
sory ten chlopak ktory mial wypadek zarabial nie mniej niz 185kr, dla przykldadu 22 letni pracownik norweg w NCC zarabia 195 jako tomrer, a 40 letni 220kr

Loguj się Loguj się  
zibi6120 (Użytkownik)
Wiking
Odp.:Odp: Śmiertelny wypadek na budowie w Oslo 3 Miesięcy, 2 Tygodni temu Oklaski: 0  
Pozdrówka Kamilu. Masz po prostu rację. Zibi.

Loguj się Loguj się  
edytag42 (Użytkownik)
Wiking
Nie róbcie znowu jarmarku dodając tego typu komentarze. Zastanówmy się nad tragedią jaka spotkała rodzinę, bliskich i znajomych.

Szczere kondolencje i wyrazy współczucia.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Śpieszmy się

Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
zostaną po nich buty i telefon głuchy
tylko co nieważne jak krowa się wlecze
najważniejsze tak prędkie że nagle się staje
potem cisza normalna więc całkiem nieznośna
jak czystość urodzona najprościej z rozpaczy
kiedy myślimy o kimś zostając bez niego

Nie bądź pewny że czas masz bo pewność niepewna
zabiera nam wrażliwość tak jak każde szczęście
przychodzi jednocześnie jak patos i humor
jak dwie namiętności wciąż słabsze od jednej
tak szybko stąd odchodzą jak drozd milkną w lipcu
jak dzwięk troche niezgrabny lub jak suchy ukłon
żeby widziec naprawde zamykają oczy
chociaż większym ryzykiem rodzić się niż umrzec
kochamy wciąż za mało i stale za późno

Nie pisz o tym zbyt często lecz pisz raz na zawsze
a bedziesz tak jak delfin łagodny i mocny

Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
i ci co nie odchodzą nie zawsze powrócą
i nigdy nie wiadomo mówiac o miłosci
czy pierwsza jest ostatnią czy ostatnia pierwszą

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Loguj się Loguj się  
KJTTOM (Użytkownik)
Wiking
Wyrazy współczucia [*]

Loguj się Loguj się  

Reklama (Gość)

Odp: Śmiertelny wypadek na budowie w Oslo 3 Miesięcy, 2 Tygodni temu  

Loguj się Loguj się  
zibi6120 (Użytkownik)
Wiking
Odp.:Odp: Śmiertelny wypadek na budowie w Oslo 3 Miesięcy, 2 Tygodni temu Oklaski: 0  
Edytko. Przepraszam nie miałem zamiaru urządzać jarmarku. Współczuję wszystkim Jego bliskim i to bardzo to wielka tragedia i smutek. Ja tylko nie znoszę tych co zawsze narzekają . Dzięki za poezję ks. Twardowskiego. Ja uwielbiam Asnyka i nie tylko. Jeszcze raz przepraszam że tak to odebrałaś . Pozdrawiam Zibi

Loguj się Loguj się  
crazy chris (Użytkownik)
Stały Bywalec
Odp.:Odp: Śmiertelny wypadek na budowie w Oslo 3 Miesięcy, 2 Tygodni temu Oklaski: 1  
D@WID napisał:
avisenagder.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=13602mialem podobny wypadek ale zyje cale szczescie i dziekuje Bogu, w polowie pażdziernika pracowałem na Flekkefjord (jestem ze Stavanger) ,zawalil sie strop tzw.holdekke ,(bylismy na gorze i kladlismy te plyty) bo stalowa konstrukcja pod nimi nie wytrzymala...cale szczescie ze nikogo nie bylo pod spodem,kolega ma polamana reke a ja 12 tyg w gipsie bo zlamane srodstopie...malo brakowalo...WSPÓŁCZUCIA DLA RODZINY [*]
czegoś nie zrozumiałem ,
jak wyglądała ta konstrukcja ??
sztyce ,legary ja tak rozumuje konstrukcje pod płytami , z tego co ja myśle ,to było za mało sztyc ,legary zbyt szeroko rozstawione
ja mialem taką sytuacje ,gdy norek kazał rozstawiać pasy co 2 metry ,powiedziałem mu ze ja tego nie bede robił ,bo według mnie to jest niebezpieczne .
w niemczech jeden filigram nam pekl przy podnoszeniu , nisko nad samochodem ,więc nic złego się nie stało .
mam nadzieje że nie zrobią z ofiary :winnego
[*]

Loguj się Loguj się  
Slavo80 (Użytkownik)
Wiking
Odp.:Śmiertelny wypadek na budowie w Oslo 3 Miesięcy, 2 Tygodni temu Oklaski: -1  
Panie Kamilu mało który Polak zarabia około 200nok/h..znam trzech a takich co mają 150-165 w budowlańce znam z dwudziestu nory Polakom za dużo nie chcą płacić..Chłopak ten wykonywał niebezpieczną robotę i miał 160...więc nie wlewaj że Polacy zarabiają po 200nok bo to śmiech..

Loguj się Loguj się  
Idź do góry
Wypełnij formularz online i rozlicz się przez internet

Wspólna podróż -znajdź trasę!

Miasto wyjazdu:
Miasto docelowe:
Data wyjazdu:
Pokaż wszystkie połączenia

Foto dziennik